Nära nu

Gastric Bypass

Gastric bypass är en kombination av restriktion och malabsorption.

Vid en gastric bypass skapar kirurgen en liten magsäcksficka (ca 30 ml).
Den lilla fickan är direkt kopplad till tunntarmens mellersta del (jejunum).
Under måltiden samlas maten snabbt i fickan. Eftersom det bara krävs en
liten mängd mat för att fylla fickan, skickar övre delen av magsäcken tidigt
en mättnadssignal till hjärnan, som om hela magsäcken vore full.
Detta är en av de bidragande faktorerna till att man känner sig mätt snabbare
 och äter mindre. Dessutom känner man sig mindre hungrig eftersom
magsäcksfickans innehåll töms direkt till en del av tunntarmen som skiljer
sig från vad som är normalt.

Eftersom maten går förbi den första delen av tunntarmen (duodenum),
absorberar kroppen mindre näringsämnen och kalorier.
Jämfört med normal matspjälkning, smälts maten i ett senare stadium
genom att momentet när maten blandas med magsafter, galla och safter
från bukspottskörteln fördröjs. Kirurgen kan besluta sig för att ändra
längden på tarmsegmenten för att framkalla en större eller mindre
malabsorption.



Ungefär så här går det till och ser ut efter operationen det är svårt att
hitta nån bra bild.

Tänkte lägga upp lite före och efterbilder på mig själv och eftersom jag
helst undviker kameror så är detta ett stort steg för mig.




Detta är då före nutrilett dieten.


Kommentarer
Postat av: Peter

Du är superfin syster! Det kommer att gå jättebra :). Fokusera på beachen i turkiet om motivationen sviktar :)

2010-02-02 @ 12:54:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0